مضرات موسیقی از دیدگاه اسلام

پیامبر (صلی الله علیه و آله) : هر کس به لهویات گوش دهد در روز قیامت در گوش او سرب آب شده ریخته خواهد شد.  (مستدرک ج 2 ص 459 – مستدرک، ج 13، ص 222)

«و من الناس من یشتری لهو الحدیث ... [1]» و برخی مردم سخنان بیهوده را می خرند تا مردم را از روی نادانی، از راه خدا گمراه سازند و آیات الهی را استهزا گیرند؛ برای آنان عذابی خوارکننده است.

«لهو الحدیث» به هرگونه سخن با آهنگ سرگرم کننده و غفلت زا گفته  می شود. روایات متعددی آن را به غنا تفسیر کرده است.

تمامی فقیهان شیعی بر این باورند که غنا حرام بوده و هیچ شک و تردیدی در آن نیست.

 


حکمت ها، آثار و فلسفه حرمت موسیقی:

1-   گرایش به فساد:

غنا و آواز مطرب لهوی، انسان را به سوی فساد اخلاقی می کشاند؛ پیامبر (صلی الله علیه و آله) می فرمایند: «غنا نردبان زنا است[2]»؛ یعنی مقدمه آن.

- بی غیرتی! 

امام صادق (علیه السلام) فرمود: اگر در منزلی چهل روز نوای موسیقی پخش شود، شیطان وارد شده، چنان قدرت نمایی کند که غیرت و حفظ ناموس را از او بردارد، آنچنانکه حتی اگر به ناموس وی هم تجاوز شود، در نزد او اهمیتی ندارد[3]

همچنین فرمود:«خانه ای که در آن غنا باشد، از فساد و فحشا مصون نخواهد بود.[4]

در حدیث دیگری آمده:« ... ایاکم و الغناء، فانه ینقص الحیاء ... [5]» «از غنا و موسیقی دوری کنید زیرا موسیقی حیاء را از بین می برد، شهوت را زیاد می کند. مردانگی را نابود می سازد، و هر کاری که شراب می کند موسیقی هم انجام می دهد.

2- غفلت از یاد خدا:

قرآن یکی از عوامل گمراهی را «لهو الحدیث» دانسته است.

«لهو» چیزی است که انسان را چنان مشغول کند که باعث غفلت و بازماندن از کارهای مهمتر شود. امام صادق (علیه السلام) فرمود : «گوش دادن به غنا، قساوت قلب می آورد.[6] و در نتیجه باعث فراموشی خدا و معنویت می شود و اعتقادشان به جهان پس از مرگ سست خواهد شد. »

3- تضعیف اراده و شکست شخصیت

شنیدن و نواختن موسیقی، آن چنان اراده را سست و غریزه جنسی را تحریک می کند که شخص را بی اراده و بدون اختیار به حرکت در می آورد و شخصیت انسانی خود را در اختیاز نوازنده و خواننده قرار می دهد.

4- ضعف اعصاب و بهم خوردن تعادل روان.

از موضوعاتی که روی تمام بدن اثر می گذارد، موسیقی است؛ زیرا موسیقی در سیستم سمپاتیک و پاراسمپاتیک اثر داشته و تعادل روان را بر هم می زند و به دنبال آن سلامتی بدن را تحت فشار قرار می دهد. موسیقی با نواهای حزن آمیز و یا آهنگ های نشاط انگیز خود، گاهی آنچنان تعادل اعصاب را از بین می برد که جذب، دفع، هضم، ترشحات، ضربان قلب و فشارخون و مایعات دیگر را مختل ساخته و شخص را به امراض فراوانی نزدیک می کند.

همچنین در اثر فشار شدیدی که تحریکات خارجی موسیقی روی اعصاب وارد می کند، قدرت اندیشه را از انسان گرفته و آثار جنون و مرض هائی[7] در افراد آن ظاهر می شود که به نمونه هایی اشاره می شود:

هفتاد و پنج درصد(75%) موسیقی دانان اسیر آشفتگی های فکری بودند. بتهُوِن، شوبرت، دووراک، شومان، نیچه از آن دسته موسیقی دانانی بودند که دیوانگی و جنون گریبان گیرشان شد. مندلس، باخ، اول و شوپن هم ازآندسته گروه موسیقی دانانی می باشند که در اثر اختلالات روانی تا سرحد جنون گام نهادند.

مجله روشنفکری درباره یک کنسرت موسیقی می نویسد:

«وقتی دخترها و پسرها آهنگهای تند و رعشه انگیزشان را مترنّم می سازند، سالن به لرزه می افتد، دخترها جیغ میکشند، به سر و گوش هم مشت می کوبند، غش می کنند، موهای خود را چنگ چنگ میکَنند و پسرها از هوش می روند»[8]

«در ملبورن پنجاه هزار نفر بعد از گوش دادن به یک کنسرت موسیقی چنان به هیجان آمدند که ناگهان همه به هم ریختند و بدون جهت یکدیگر را زخمی کردند و تا آمدن پلیس، چند نفر به ضربه چاقو از پای در آمدند، به چند نفر تجاوز شد و تعداد زیادی مجروح شدند.»[9]

بنا براین به گواهی برخی پزشکان، غنا و موسیقی آثار زیانباری بر روی اعصاب داشته و شخص را دچار افسردگی و مبتلا به فشار خون می کند.[10]

شاید هر نوع موسیقی برای اعصاب زیان بار نباشد، بلکه استفاده زیاد و افراط باعث تخدیر شود، ولی باید توجه داشت که پیامدهای منفی معنوی آن را راحتی در سایر موارد نباید کوچک شمرد.

 از این روی آموزش دادن موسیقی مطرب و لهوی حرام است، در آمدی هم که از این راه به دست می آید حرام می باشد و حتی خرید و فروش و نگهداری آلات مخصوص لهو و لعب حرام می باشد و حتی خرید و فروش و نگهداری آلات مخصوص لهو لعب حرام می باشد.

 

عواقب اخروی موسیقی

پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله وسلم) فرمود: «کسی که ابزار موسیقی را در خانه اش نگه دارد، روز قیامت در حالی محشور می شود که روسیاه است، به دستش تنبور و آلت موسیقی آتشین جهنم است و بالای سرش هفتاد هزار فرشته عذاب، همراه با گرزی که در دست دارند بر سر و صورتش می کوبند و کسی که اهل غنا و موسیقی است از قبرش نابینا گنگ و کر بیرون می آید. همچنین زناکار و آنکه فلوت و دایره می زند نیز همانند ایشان کور، کر و لال محشور می شود.»[11]

 

 مأموریت پیامبر (ص):

     رسول گرامی اسلام (ص) فرمود: «اِنَ الله بَعَثنی هدیً وَ رَحمةً لِِِلعالَمین وَ اَمَرَنی اُن أمحُوَالمَزامیرَ وَ اَلمَعارفَ وَ الأوتارَ...»[12]

   خداوند مرا برای هدایت و رحمت جهانیان مبعوث نمود، و دستور داد تا آلات غنا و موسیقی، مانند: نای، تنبور، تار و... را از بین ببرم.

 

  برخورد و عکس العمل ائمه (علیهم السلام) با موسیقی:

 

1-   بُشر حافی:

حضرت موسی بن جعفر (ع) از کوچه های بغداد عبور می کرد، صدای ساز و آوازی شنید؛ دید که از خانه ای کنیزی بیرون آمد.

حضرت به آن کنیز فرمود: صاحب این خانه آزاد است یا غلام؟

-         آزاد است.

-         راست گفتی، اگر بنده بود از مولای خود می ترسید.

 کنیز به خانه برگشت، بُشر از او پرسید: چرا دیر کردی؟ و وقتی کنیز داستان را برای ارباب خود نقل کرد، بُشر با پای برهنه خدمت حضرت موسی بن جعفر (ع) رسید و از اعمال انحرافی خود، در محضر آن جناب توبه کرد.

2-   برخورد حضرت علی (ع) با نوازنده:

حضرت علی (ع) دید مردی نوازندگی می کند، او را موعظه نمود و از عملش نهی کرد و دستور داد وسیله نوازندگی او را شکستند، آنگاه فرمود: از این عمل زشت توبه کن.

پس از توبه آن مرد، حضرت فرمود: آیا می دانی که موقع نواختن، ساز چه معنائی را می رساند؟

-         نه! وصی پیامبر(ص) بهتر می داند.

حضرت علی (ع): هنگامی که ساز نواخته می شود، زبان حالش چنین است:

به زودی پشیمان می شوی، به زودی پشیمان می شوی، به زودی وارد جهنم می شوی ای نوازنده من.
[13]

3-   تیره بختی شنونده موسیقی:

مردی به امام صادق عرض کرد: همسایگان من کنیزانی دارند که آواز می خوانند و با عود (یکی از آلات موسیقی) می نوازند. چه بسا به هنگام قضای حاجت نشستنم را طول می دهم، تا صدای آنها را بیشتر بشنوم.

امام فرمود: این کار را نکن. در روز قیامت دربرابر خداوند هیچ عذری نداری؛ مگر سخن حق را نخواندی که می فرماید: گوش، چشم، دل، مسئولند و در برابر کارهایی که کرده اند، مورد سؤال واقع می شوند.[14]

 مرد عرض کرد: به خدا سوگند گویا این آیه را تاکنون نخوانده و نشنیده بودم. دیگر به خدا این کارها را انجام نمی دهم و از ام آمرزش می طلبم.

امام سپس فرمود: برخیز و غسل کن و آنچه می توانی نماز بخوان، چون تاکنون به گناه بزرگی مشغول بودی و چه بدحال و تیره بخت بودی اگر بدون توبه و بر این حال از دنیا می رفتی.[15]

 

 

4-ریختن سرب ذوب شده در گوش ها:

همچنین رسول خدا (ص) فرمود: کسی که به لهو و موسیقی مطرب گوش دهد، در روز قیامت در گوشش سرب آب کرده ریخته می شود. (مَن اِسمَع الی اللهو یُذابُّ فی اُذُنِهِ الآنَک)[16]

 

     آثار دیگر موسیقی

 روی گردانی خدا:

از امام صادق (ع) درمورد غنا سؤال شد، امام (ع) فرمود: «لاتَدخُلوا بُیُوتاً الله مُعرِضٌ عَن اَهلِها[17]» به خانه ای که خداوند از اهلش روی گردانده، وارد نشوید.

رفتن برکت:

پیامبراسلام (ص) فرمود: «لا تَدخُلُ المَلائکَةُ فِیهِ خَمرٌ اَو طَنبُورٌ اَو نَردٌ وَلاتُستَجابُ دُعاءُهُم وَ تَرفَعُ عَنهُم البَرَکَة[18]ُ»

فرشتگان به خانه ای که شراب، وسایل موسیقی و قمار، مانند: تنبور و نرد در آن باشد وارد نمی شود و دعای اهل خانه مستجاب نمی گردد و خیر و برکت هم از آنجا می رود.

مرگ ناگهانی و کوتاهی عمر:

امام صادق (ع) فرمود: «بَیتُ الغِنا لا تؤمِنُ فیهِ الفَجیعَة وَ لاتُجابَ فیه الدَّعوَة وَلایَدخُلُهُ المَلَکُ[19]»

خانه که در آن غنا باشد، از مرگ و مصیبت دردناک ایمن نیست و دعا در آن به اجابت نمی رسد و فرشتگان وارد آن نمی شوند.

ازآیات و روایات استفاده می شود که اعمال خیر، بر وسعت رزق و طول عمر می افزاید؛ در مقابل گناه و لهو و لعب و موسیقی مطرب، برکت را برده و عمر انسان را کوتاه می کند.

اسامی زیر از جمله مروجین موسیقی هستند که با وضع نامناسب و مرگ ناگهانی و عمرکوتاه از دنیا رفته اند:

 

1-   مالیبران، استاد معروف موسیقی در حال خواندن آواز، در سن 27 سالگی سکته کرد.

2-   برخی موسیقی دانان به وسیله خودکشی به زندگی خود خاتمه دادند، از آن جمله: «شومان» موسیقی دان مشهوری را می توان نام برد که با انداختن خود به رودخانه «راین» خودکشی کرد.

3-   پرگولوزی – نوازنده ایتالیایی، در سن 26سالگی

4-   بلینی - نوازنده ایتالیایی، در سن 34سالگی

5-   موریس ژوبر - نوازنده فرانسوی، در سن 40سالگی

6-   شوسون - نوازنده فرانسوی، در سن 30سالگی

7-   مندلس - نوازنده آلمانی، در سن 38سالگی

8-   شوبرت - نوازنده اطریشی، در سن 31سالگی

9-   موزارت - نوازنده اطریشی، در سن 35سالگی

10-  حبیب سماعی - نوازنده ایرانی، در سن 45سالگی[20]

ضرر موسیقی از دیدگاه دانشمندان جهان:


براساس نظر بسیاری از روانشناسان و دانشمندان[21]، موسیقی احساسات بشر را در مسیر غیرعادی توسعه می دهد و انسان را در یک عالم ناخودآگاهی کامل فرو می برد و قوّه خیال بافی غیرواقعی را در انسان زیاد می کند.

1-    هگل، فیلسوف مشهور آلمانی می نویسد:

«ذکر و عبادت مسلمانان در معابد بی آلایش خود فکر می آورد، ودعای مسیحیان در کلیسا با عربده ناقوس و نقس نگار در و دیوار، تشویش خاطر و انصراف ناظر[22]»

2-    کانت، فیلسوف معروف آلمانی:

«موسیقی اگر از همه هنرها مطبوع تر باشد، ولی چون به بشر چیزی نمی آموزد، از تمام هنرها پست تر است[23]»

3-    دکتر آرنولد فریدمانی، پزشک بیمارستان نیویورک و رئیس کلینیک سردرد، با کمک دستگاه های الکترونی تعیین امواج مغز و مراجعه هزاران بیمار ثابت کرده که:

«یکی از عوامل مهم خستگی های روحی و فکری و سر درد های عصبی، گوش به موسیقی رادیو است[24]»

4-    گوتیه می گوید: موسیقی، عزیزترین ولی نامطلوب ترین سروصدا هاست؛ جداً من سکوت را بر دل انگیز ترین نغمه ها ترجیح می دهم.[25]

 

فتاوای  مراجع تقلید در غنا و موسیقی*

پرسش 1- مجلس لهو و لعب  چه نوع مجلسی است؟

ج- مجلسی که برای عیاشی هوس رانی و رقص تشکیل شده و نزد متدینین مجلس گناه محسوب میشود. اگر هرموسیقی به صورتی نواخته شود که مناسب آن باشد گوش دادن به آن حرام است.[26]

پرسش2- اگر شنیدن موسقی هیچ گونه تاثیری در انسان نداشته باشد باز حرام است؟

ج- همه ی مراجع :اگر از نوع موسقی حرام باشد گوش دادن جایز نیست هر چند تاثیری نداشته باشد.[27]

پرسش 3-به مجلس عروسی و ...دعوت شدیم در اثنای امر موسقی مبتذل پخش کردندتکلیف چیست ؟

ج-همه ی مراجع اگر احتمال تاثیر می دهید با فراهم بودن شرایط نهی از منکر کنید و اگر نمی پذیرند چنانچه حضور شما باعث استماع موسقی حرام یا تایید گناه  می شود باید مجلس را ترک کنید مگر عسر یا حرج لازم آید.[28]

پرسش 4-در اتوبوسی که نوار مبتذل پخش می کنند و تذکر فایده ای ندارد حکم گوش دادن به آن چگونه است ؟

ج- اگر نهی از منکر را نمی پذیرد چنانچه باعث استماع حرام شودیا تایید گناه شود باید پیاده شوید ولی اگر بطور ناخودآگاه به گوش شما برسد اشکال ندارد.[29]

پرسش5-گاهی از صدا و سیما و دستگاه های صوتی دیگر آهنگ هایی پخش می شود که به نظر من مناسب با مجالس لهو و خوشگذرانی است در حالی که در نظر دیگران چنین نیست آیا میتوانم آنها را از گوش دادن منع کنم؟

ج-همه ی مراجع:بر شما واجب است به آنها گوش ندهید ولی نهی دیگران مبتنی بر این است که آنها هم حرام بدانند.[30]

پرسش 6-در خوابگاههای دانشجویی با کسانی که به موسقی حرام گوش میدهند چه باید کرد؟

ج-با احتمال تاثیرو فراهم بودن شرایط باید نهی از منکر کنید ویا به مسئولان دانشگاه اطلاع دهید و اگر نمی پذیرند واجب است از گوش دادن به آن اجتناب کنید. [31]

پرسش 7-  ملاک در تشخیص موسیقی حرام نوع مردم است یا شخص؟

ج- همه مراجع: نوع مردم متدین و عرف عام نه شخص مکلف[32]

پرسش8- آیا میان انواع موسیقی ها از قبیل اصیل(سنتی)، کلاسیک، محلی، پاپ و ... تفاوتی در حکم وجود دارد؟

ج- همه مراجع: خیر هیچ تفاوتی نبوده و معیار حرمت استماع موسیقی، مطرب و لهوی بودن آن است.[33]

پرسش9- منظور از «مطرب و لهوی بودن » موسیقی چیست؟

ج- «طرب» حالت سبُک عقلی است که در اثر شنیدن موسیقی انسان را از حد اعتدال خارج می کند. این امر تنها به حالت شادی مختص نبوده و آهنگهای حزن آور را نیز شامل می شود.

مقصود از «لهوی» بودن سازگاری آواز و آهنگ با مجالس فساد و خوشگذرانی است، یعنی ممکن است نغمه ای طرب انگیز نباشد ولی نوعاً در جلسات فاسقان و گناه رایج باشد، همه مراجع تقلید «لهوی بودن» را جزء و قید اصلی موسیقی حرام می دانند.

پرسش10- حکم تکثیر ترانه، خرید و فروش و نگهداری آلات موسیقی چیست؟

ج- اگر از آلاتی است که به لهو و حرام اختصاص دارد نگهداری آنان جایز نیست و باید آنها را از بین برد ولی آلات مشترک –که منفعت حلالی در بر داشته باشد – اشکالی ندارد.[34]

پرسش 11- آیا مجوز ارشاد در حکم تک خوانی و یا جمع خوانی زن و مرد تأثیری دارد؟

ج- همه مراجع: مجوز وزارت ارشاد و یا هر نهاد دیگری تأثیری در حکم ندارد.[35]

پرسش 12- آیا زن و شوهر به خاطر تمایل به یکدیگر، می توانند به موسیقی گوش دهند؟

ج- همه مراجع: گوش دادن به موسیقی حرام جایز نیست و صرف افزایش تمایل به همسر، مجوز شرعی برای استماع محسوب نمیشود.[36]

پرسش13- بعضی مراکز  دولتی و خصوصی کلاسهای آموزش موسیقی و تئاتر برای دختران تشکیل داده و مربیان مرد آموزش می دهند، تشکیل چنین کلاسهایی و شرکت دختران در آنها جایز است یا خیر؟

ج- موسیقی لهوی، تعلیم وتعلّم و اجرت گرفتن برای آن حرام  است و اینها مظاهر فسادی است که بخاطر مسامحه ی بعضی متصدیان شروع شده است.[37]

پرسش 14- برخی متصدیان فرهنگی کشور، با برپایی جشنواره های موسیقی هدایایی را به عنوان تشویق به موسیقی دانان می دهد، صرف بیت المال و اهدای هدایا به این گونه افراد جایز است؟

ج- تشویق کسانی که موسیقی لهوی می زنند حرام است و کسی که اموال عمومی را صرف آنها می کند ضامن است و نزد خداوند متعال مسئول اعمالش می باشد.[38]

 

حرف آخر؛ موسیقی، حق یا باطل!

از امام صادق (علیه السلام) سؤال شد: موسیقی از نظر خدا و شرع چه حکمی دارد؟

حضرت فرمودند: وای برتو! اگر عمل حق و باطل را بخواهند از هم جدا کنند، موسیقی کدام طرف قرار دارد؟

عرض کرد: در طرف باطل.

حضرت: همین مقدار که می دانی موسیقی باطل است، برای تو کافی بوده و لازم است انسان دوری گزیند.[39]

حسن ختام

گوش کن دوست اگر عاقلی و پاک سرشت

جایگاهت بکند خلق افلاک بهشت

موسیقی کور کند چشم جهان بینت را

می رباید زکَفَت عقل و دل و دینت را[40]

والسلام علی  من اتبع الهدی

یاسین کمالی وحدت

[1] . سوره لقمان ، آیه 6 .

[2] . بحار الانوار، ج 76، باب 99 (باب الغناء)/

[3] . وسائل الشیعه، ج 12، ص 232، کافی ، ج 6، ص 433.

[4] . کافی، ج 6، (باب الغناء)

[5] . الدر المذشور، ج 5، ص 308.

[6] . «ان الملاهی ثورث قساوه القلب»؛ مستدرک الوسائل، ج 13، ص 18.

[7] . Maine نوعی جنون که دارای درجات متعددی است.

[8] تأثیر موسیقی بر روان و اعصاب، به نقل از مجله روشنفکری، شماره 556 ص26

[9] موسیقی از نظر دین ودانش،ص20 کیهان شماره 6265، ازقول خبرگزاری رویتر

[10] ر.ک: تفسیر نمونه، جلد17، ص24 الغنا فی الاسلام، ص151

[11] مستدرک السائل،ج2 ص 459، چاپ قدیم. ج13 ص219 چاپ جدید، جامع الاخبارص 180

[12] مستدرک الوسائل، ج13، ص219 ؛ ج2،ص458، به چاپ قدیم.

[13] سفینة البحار، ج2، ص519 ؛ مستدرک الوسائل، ج2، ص457.

[14] اسراء / 38

[15] کافی، ج6، ص432 ؛ مستدرک الوسائل، ج13، ص221 ؛ المیزان، ج13، ص107، ...

[16] مستدرک الوسائل، ج13، ص219 ؛ ج2،ص458، به چاپ قدیم.

[17] کافی، ج6، ص432

[18] وسائل الشیعه، ج12، ص235 ؛ مستدرک الوسائل، ج13، ص218

[19] کافی، ج6، ص433

[20] ر.ک: تأثیر موسیقی بر اعصاب و روان ؛ ...

[21] مانند: ویکتور هوگو، نویسنده مشهور فرانسه ؛ آرون کوپلند و لئون تولستوی ، نویسنده روسی.

[22] مناظره دکتر و پیر، ص452-453 ، به نقل از «مبانی فلسفه هگل»

[23] تأثیر موسیقی بر اعصاب و روان ، ص135

[24] موسیقی از نظر دین و دانش ، ص135 ؛ به نقل از مجله نیوزویک.

[25] هنرمند کیست؟ ص113 ، به نقل ازاندیشه های مردان بزرگ.

* منتخب از احکام موسیقی ص 40 به بعد.

[26] مکارم، استفتائات،ج2 س 704، بهجت، توضیح المسائل، متفرقه،م20 ...

[27] امام، استفتائات، ج3 سئوالات متفرقه، س110و ...

[28] مکارم، استفتائات، ج1 س1160و...

[29] استفتاء از دفتر همه مراجع.

[30] فاضل، جامع المسائل،ج1 ،س929 و...

[31] استفتاء از دفتر مهم مراجع

[32] مکارم، استفتائات، ج2 س659

[33] خامنه ای، اجوبة الاستفتائات، س 1127، مکارم، استفتائات، ج1 س527 و...

[34] استفتاء از دفتر همه مراجع

[35] خامنه ای، اجوبة الاستفتائات،س1128 و 1139 و...

[36] خامنه ای، اجوبة الاستفتائات،س1152 و1155 و...

[37] استفتاء از دفتر تبریزی و ...

[38] استفتاء از دفتر تبریزی و مکارم

[39] مستدرک الوسائل ج3 ص457

[40] هنرمند کیست ص  120




نظرات 48 + ارسال نظر
زهرا چهارشنبه 5 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 10:54 ق.ظ

سلام
اینقدر کامل بود که فکر نکنم جای سوال باشه.
ولی یه بار دیگه می خونم اگه سوال داشتم می پرسم.

موسیقی تقسیم می شود به حلال و حرام.
اما بدان حلال آن نیز مکروه است و اثر وضعی خود را که بی حیایی و بی غیرتی و سستی اراده ..... را می گذارد.
به قول مقام معظم رهبری موسیقی باب میل اسلام نیست.
هر جا که موسیقی پخش به مدت چهل روز چه حرام و چه حلال ملائکه در آن مکان وارد نشوند و دعا در آن خانه مستجاب نشود.

زهرا چهارشنبه 5 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 11:48 ق.ظ

میگم موسیقی سنتی که شعرهای حافظ رو می خونند یه کم عرفانی هستند هم اشکال داره؟

همانطور که گفتم موسیقی سنتی در غالب موارد اشکال ندارد اما همانطور که از احادیث استخراج می شود اثر خود را می گذارد و بقول امام صادق (علیه السلام) موسیقی باطل است نه حق.

زهرا چهارشنبه 5 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 12:03 ب.ظ

پس چرا صدا و سیما تا این حد غافل هست؟
اینا چه جوری میخوان جواب بدن؟

رضایت خلق را به رضایت خدا ترجیح دادند تا خداوند افسارشان را به گردنشان انداخت.

س چهارشنبه 5 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 09:28 ب.ظ

درباره ی سن و سال که نظر نظر خوبی نیست چون خیلی انسانهای مبتذل و زشت منظری در موسیقی هستند که عمری طولانی داشته اند و کم هم نیستند.
اصلا تمام مردم جهان غرب که به اقسام موسیقی می پردازند!!
بینشان عمرهای بسیار بسیار طولانی هم هست.

ما از کلیشه که استفاده نمی کنیم.
آنچه واضح است موسیقی عمر را کوتاه می کند فرضا شخصی قرار بوده 80 سال عمر کند ولی به سبب استماع موسیقی 70 سال عمر می کند ،حالا ما نمی توانیم بگوییم با اینکه موسیقی گوش میداد زیاد عمر کرد.
مسئله بعدی این است که:
در زیادی و کمی عمر دلایل مختلف موثر است و تنها موسیقی نیست مثل صدقه و صله رحم و ...........

س پنج‌شنبه 6 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 09:27 ق.ظ

بله دیگر حرف شما هم تایید حرف من بود.
موسیقی برای من خوب نیست چون مانع تمرکز حواس من است و گوش نمی دهم. خیلی کم مثلا شاید دو سه ماه یکبار موسیقی همین تلویزیونی ها را بشنوم. سراج خوب می خواند.نمی دانم چرا از او اثری نیست.
بیشتر در سکوت به سر می برم. اما برخی می گویند با موسیقی تمرکزشان بیشتر است!(من قبول ندارم)
هر موضوعی انسان را از حقایق زندگی و اندیشیدن برای بهترزیستن و بهتر بودن منع کند، مضر است.

ضرری دارد بس ویران کننده

زهرا پنج‌شنبه 6 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 12:23 ب.ظ

حالا یه سوال دیگه،معنی موسیقی در اصل چی هست؟
آخه صدای بارش بارن هم موسیقی هست،نه؟
ضربان قلب هم موسیقی هست،نه؟
اینجا کدوم موسیقی نهی شده؟

در تعریف موسیقی یک سری هجویات سرهم کرده اند که بنده ترجیح می دهم نگویم اما شاید بطور کلی بشود گفت ایجاد صداهای موزون.
مطمئنا صدای باران موسیقیست اما قلب رو نمی دونم.
موسیقی هایی که مختص به خود طبیعت هستند شامل موسیقی که در روایات آمده نمی شود مثل صدای پرندگان یا بعضی چهار پایان یا خود طبیعت.

غلومی جمعه 25 شهریور‌ماه سال 1390 ساعت 01:18 ق.ظ http://www.sajedblogfa.com

سلام از نوشته های سایتت معلوم میشه که خدائی فکر میکنی.حلال وحرام راخوب مفهمی. پرسیده بودی بصیرب چیست؟من فکر میکنم که همان چیزی که باعث میشود من وشما خوب وبد را از هم تشخیص دهیم .ان چیز بصیرت نام داشته باشد.راستیکه برای سایتت خیلی زحمت میکشی.حالشوببر......غلومی

علیک سلام
خوب اینکه بصیرت یعنی تشخیص خوب از بد بله تعریف صحیح و جامعیست.
تشخیص عرشه و حق از باطل که در زمان ما مخلوط شده سخت است و اینجا جایست که شیطان جولان می دهد.

الهام جمعه 15 اردیبهشت‌ماه سال 1391 ساعت 10:33 ب.ظ http://opera2012.blogfa.com

سلام دوست خوبم مطالبت عالیه ولی یه مشکلی هست اونم اینکه من تنها سرگرمیم اهنگ گوش کردن حالا چه کارکنم یه جورایی هم معتاد موسیقی و ترانه هستم

سلام
هر کسی هرچی میکاره برداشت میکنه
sajed110.ir

فائزه جمعه 15 اردیبهشت‌ماه سال 1391 ساعت 11:28 ب.ظ

سلام اول از همه ممنون بابت این اطلاعات جامع.من هم مشکل گوش دادن اجباری موسیقی رو توی خوابگاه دارم.نمیتونم بهشون بگم گوش ندید چون ۵ به یکیم ولی تنها کاری که از دستم برمیاد اینه که اتاقو ترک کنم .انشاالله به اون بالابالاها برسی التماس دعا

سلام
خواهش میکنم
به هر حال هر جا هستید مورد رحمت باشید

بنده خدا چهارشنبه 9 اسفند‌ماه سال 1391 ساعت 01:57 ق.ظ http://www.bag1024.blogfa.com

موسیقی از هر نظر مشکل دارد/
نتیجه تحقیق امریکایی ها بر روی موسیقی را بگویم که برداشت غلط ازش داشتند/

یک گیاه را در شرایط کاملا یکسان در دو محیط یکسان قرار دادند/ و برای یکی موزیک پخش کردند البته با برنامه حساب شده/ و برای دیگری پخش نکردند

در پایان دوره ازمایش مشاهده کردند که گیاهی که موسیقی گوش میداده بیشتر رشد کرده است/

و انها این را به فال نیک گرفتند/

اما من تفسیر میکنم
گیاهی که موسیقی گوش میداده زودتر رشد کرده بود و زودتر هم به سن پیری میرسد/ زودتر به ثمر دادن میرسد/
و این هم دلیل علمی برای کاهش عمر توسط موسیقی/
موفق باشید/
اگر سوالی داشتید به وبلاگم بیایید و بپرسید در خدمتم/

مهدی دوشنبه 19 فروردین‌ماه سال 1392 ساعت 08:47 ب.ظ

سلام. مطالب شما واقعا مفید بود.وبلاگهای زیادی سر زدم در خصوص حرمت موسیقی اما به خوبی شما مطلب نزدند.
در خصوص پرسش خواهر خوبمان زهرا که فرمودند «باران هم موسیقی است» آیت الله صمدی آملی پاسخ خوبی داده اند: اگر ما به حقیقت نغمه و موسیقی راه پیدا کنیم خواهیم دید که در میان شعب ریاضی هیچ علمی شیرین تر و زیباتر از علم موسیقی نمی باشد، منتهی چون تطوّر لفظ حاصل شد و لفظ موسیقی در زمان ما به بعضی از اوازهای کذایی اطلاق گشت، باعث شد که موسیقی از جایگاه رفیعش سقوط کرده و این علم از موضع اصلی اش رخت بربندد. حق ان است که بگوییم علم موسیقی یکی از شعب ریاضیات بوده و امری است برهانی و هر چه برهانی است یقینی است و یقین نیز اسم شریف حق است و لذا بایداین علم را در محدوده مباحث اسماء الله مورد بیان قرار داد، برخلاف آنچه که میان عموم مردم مطرح شده است، البته در اینکه کدامیک از نغمه های آن به غنا منجر می شود که شرع انور محمدی(صلی الله علیه و آله) از آن منع نموده است باید در محل خودش بحث شود و به طور کلی صاحبان همۀ علوم ملزم اند که همه شئون خود در ان علم را با شرع انور الهی هماهنگ کنند که دچار انحراف و خلاف نشوند.

خواهش میکنم

پیاده دوشنبه 6 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 01:10 ق.ظ http://piyade-ro.blogfa.com

واقعااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا!!!!!!
همه ی چی زهایی که نوشته بودین بی شک درست و منطقی بود!
اجرتون با امام زمان...

موفق باشید

نوازنده تار دوشنبه 24 تیر‌ماه سال 1392 ساعت 02:25 ق.ظ

سرود ملی هم موسیقی است . در دستگاه ماهور
کلام الله مجید رو که میخونن .در گوشه حجاز در دستگاه شور است تحقییق کن راجب موسیقی .به روایات کار نداشته باش .روایات جعلی خیل داریم. با سپاس

[ بدون نام ] شنبه 12 مرداد‌ماه سال 1392 ساعت 02:51 ب.ظ

خیلی عالی بود اجرکم عندالله لحظه به لحظه عالی تر شوید.

[ بدون نام ] شنبه 12 مرداد‌ماه سال 1392 ساعت 04:03 ب.ظ

سلام دوست عزیز، با تشکر از مطالب بسیار مفیدتان به نظر بنده اگر آن روایتی که از پیامبراکرم صلی الله علیه و آله در ابتدای مطالب گذاشته اید اول مطالب نباشد و مثلا در اواسط متن باشد،بهتر است چون ممکن است این مطالب به چشم افرادی که به دنبال اینگونه مسائل نیستند بیفتد و همان ابتدا را که میخوانند دیگر ادامه به خواندن دیگر مطالب صفحه ندهند، و اگر ابتدای مطالب به گونه ای همه پسندتر باشد بهتر است.

aaa دوشنبه 11 شهریور‌ماه سال 1392 ساعت 01:50 ق.ظ

واقعا براتون متاسفم...برای همتون...

محمدسعید سه‌شنبه 14 آبان‌ماه سال 1392 ساعت 10:31 ب.ظ

مفید بود ممنون . قانع کننده بود.

سارا سه‌شنبه 12 آذر‌ماه سال 1392 ساعت 10:01 ب.ظ

واسه ی روزنامه دیواری مدرسه ام خوب بود بهم 20 دادن مرسی.

سنتوری دوشنبه 23 دی‌ماه سال 1392 ساعت 05:27 ب.ظ

جالب بود // ولی......

لطفا اطلاعات غلط از حبیب سماعی به مردم ندین
حبیب سماعی خودکشی نکرده و ایشان از اسطوره های سنتور زنان ایرانن
مرگ ایشانم بخاطر بیماری ذات الریه هست

.... شنبه 19 بهمن‌ماه سال 1392 ساعت 11:22 ب.ظ

قابل توجه کسایی که نظر دادن
پس تکلیف موسیقی هایی که از طرف وزارت ارشاد مجوز دار میشن چیه خواهشا منو توجیح کنید
پس اجراییات حکومت ما مطابق شرعیت نیست دیگه مگه نه؟

موسیقی هایی که در صدا و سیما پخش میشود صد در صد اسلامی نیست.اما این دلیل نمی شود که این حکومت ،حکومت کفر است.

طاها چهارشنبه 6 فروردین‌ماه سال 1393 ساعت 04:45 ب.ظ http://ssoogand.blogfa.com

سلام مطالب کامل و مفیدی بود اجرتان با خانوم فاطمه زهرا ولی تو خونه ای که دو تا آقا پسر موسیقی گوش میکنن و گوششون هم به این حرفا بدهکار نیست دیگران چیکار کنند من خودم آهنگای آقای اصفهانی رو اونم نه همیشه وقتی تلوزیون ژخش کنه .آهنگای بی کلامی که آدمو بیشتر به خدا نزدیک میکنن . موسیقی قرآن زیباترین موسیقی هست که خدا به بنده هاش هدیه داده کاش بتونیم این هدیه رو به نحو احسنت استفاده کنیم.موفق باشید.التماس دعا

محمد قاسمی سه‌شنبه 20 خرداد‌ماه سال 1393 ساعت 06:38 ب.ظ

ااینا همش شایعه هست تلویزیوت خودش داره موسیقی پخش میکنه هیچ گناهی نداره موسیقی گوش کردن فقط موسیقی رپ حرومه چون توش فوشه

milad جمعه 6 تیر‌ماه سال 1393 ساعت 01:04 ق.ظ

وبلاگت واقعا بی نظیره،هرچی مطلب میخونم ازش سیر نمیشم مطالبی که در وبلاگت مینویسی بسیار مهم هستن و دیدگاه من رو نسبت به عوامل ایجاد کننده ی گناه روشن میکنه..بنده طراح قالب وبلاگ هم هستم اگه خواستید بهم ایمیل بزنید تا برای وبلاگتون یک قالب زیبای مذهبی طراحی کنم.

ایمیل:milad4244@yahoo.com

ita شنبه 14 تیر‌ماه سال 1393 ساعت 02:13 ب.ظ

معلوم هم هست که نظر من رو تو وبلاگتون درج نمی کنین...
چون مثل همه ازتون تعریف نکردم.... شما فقط چیزایی که به نفعتون هست رو پیش میگیرین...
لطفا روایات مربوط به منفعت طلبی رو هم یه نگاه بندازین... البته اگه مثل همیشه برداشتتون جهاد در راه خدا نیست
یک بار هم که شده چشماتونو باز کنین و از خواب پاشین.... فکر نکنین خودتون اصحاب الجنه هستین و بقیه کافر
یک بار دیگه بگم من خودم همیشه حجاب رو در حد چادر قبول داشتم ... ولی هرچی می گذره و بیشتر مطالعه می کنم در ارادم سست تر میشم متاسفانه... چون دور از عقل به نظر میرسه ُ خیلی از حرفایی که تحت عنوان اسلام مطرح میشه...

این نظر شخصی شماست.هوا هوست رو جای عقل جا نزن.

مهدی جمعه 14 آذر‌ماه سال 1393 ساعت 11:31 ب.ظ

اشتر به شعر عرب در حالت است و طرب *گر ذوق نیست تو را، کژ طبع جانوری

هر کسی به حسب فهم گمانی دارد.

علی یکشنبه 14 دی‌ماه سال 1393 ساعت 07:15 ب.ظ

حرفاتون قبول ندارم وسلام بین نظر دانشمندان غربی هم اختلاف هست سوال ولی شما اونی که خودت دوست داری میزاری که حرفت مستندم باشه نکته دیگه درسته که تحقیقات کار دانشمنداست حالا چه غربی چه مسلمون نه کار ادم عادی ولی چه قد خوب میشد اگه میزاشتید مثلا خود من بد امتحانام بیام با شما تو ازمایشا وتحقیقاتی که در مورد موسیقی میکنید شریک باشم تا ببینم حرفاتون چه قد صحت داره واگه موسیقی جایی هم نتیجه مثبت بده حتی بد مدت طولانی هم باعث افسردگی نشه شجاعتش دارید تو سایتتون بزارید یا سانسور میکنید درسته من تخصص ندارم اما باز در حد خودم یه چیزایی میفهمم لا اقل میفهمم اثلا میرید تحقیق کنید یا نه این امار جعل میکنید خیلی ها موسیقی گوش میدند چند ساله ونه ادم کشتند نه زنا کردند هرچند اگرم میکردند ربطی به موسیقی نداشت

علی دوشنبه 15 دی‌ماه سال 1393 ساعت 12:13 ق.ظ

خیلی از دانشمندا هم تاثیر مثبت موسیقی گفتند خیلی از این عوارضم وجود خارجی نداره حداقل تو اکثر افراد ضمنا موسیقی اگه ضرر داشته باشه حلالشم ضرر داره چون عوارض بو نمیکشند کدوم حلال کدوم حروم

0000 پنج‌شنبه 9 بهمن‌ماه سال 1393 ساعت 05:07 ب.ظ

رهگذربیگناه میدون ولیعصر جمعه 2 مرداد‌ماه سال 1394 ساعت 03:01 ق.ظ

بابا اسلام دین رحمت است انگاری! یارو مزقون کج زده تو رادیول جمهوری اسلامی یا وقت گدایی تو میدون ولیعصر( اجل فرجه)هر چهچه ای زده آنوقت تو روز قیامت تو گوش ما میخوان سرب داغ بریزن!! قربون خدا برم که گشت ارشادو فاقد لوازم وابزار کار(کوره آهنگری ) آفرید.

هانی جمعه 30 مرداد‌ماه سال 1394 ساعت 07:03 ق.ظ

با سلام و تشکر از مطالب مفید...

من خودم از وقتی که سه تار زدم در زندگیم با مشکلات مالی زیادی مواجه شدم و احساس می کردم رزق و روزیم تنگ شده...

با همه مطالبى که گذاشتید موافق هستم... مخصوصا اینکه عمر را کوتاه می کند, به توهم و تشویش فکر خیلی تاثیر می گذارد و باعث اختلال روان و از بین بردن تعادل روحی می شود و یکی از درگاههای ورود شیطان و آغاز گناهان دیگر است...

چیزی که شبهه ناک است, باید پرهیز شود...

این همه هنرهای مفید و سالم, مثل گرافیک و نقاشی, خط و خوشنویسی, تهذیب, با صوت قرآن خوانی... چرا باید دنبال موسیقی و غنا رفت?

با خواندن مطالب جالب و قانع کننده شما, از امروز تصمیم گرفتم نوازندگی را کنار بگذارم...

برایم دعا کنید...
اجرتان با خدا

بی نام جمعه 6 آذر‌ماه سال 1394 ساعت 03:05 ب.ظ

موسیقی استفناءی هست.در هیچ جای قرآن بهش اشاره نشده،اون آیه ای هم که اوردید هیچ ربطی به موسیقی نداره طبق تفسیر المیزان.مطالبتون صرفا تحریف قرآن هست.تنها منبع دست نخورده از اسلام،قرآن هست نه احادیثی که از زمان صفوی دارن جعل میشن.مرجع تقلید و آیت الله میاد میگه موسیقی اگه فلان شرایطو نداشته باشه حلاله بعد تو اینجا تو وبلاگت میگی کلا یا حرامه یا مکروه؟!!!

محمد علی سه‌شنبه 17 آذر‌ماه سال 1394 ساعت 02:25 ق.ظ http://qom2015.blog.ir

باعرض سلام خدمت برادران و خواهران گل دینیم ،واقعا متشکرم بابت اینکه چشم و دل من مسلمان رو به این فطنه های شیطانی باز کردید انشاالله اجرتون با سیدالشهدا(ع)،الهی به حق پنج تن آل عبا همنین پیامبر و اهل بیت در کنار چشمه کوثر باشید. واقعا متشکرم


حال یک سوال برادر:خواستم بدانم اگر موسیقی از گیتار دربیاید و صدای مطربی و لهو نداشته باشد طوری که اصلا انگار صدای دریل یا مته برقی مانند به خود بگیرد آیا چون از گیتار خارج می شود حرام است؟
لطفا جوابش را برایم در ایمیلم بگذارید با تشکر

دست زدن به آلات موسیقی حرام است

علیرضا جمعه 13 فروردین‌ماه سال 1395 ساعت 08:44 ب.ظ

خداوند عقل بدهد...آمین

اشکان پنج‌شنبه 18 شهریور‌ماه سال 1395 ساعت 10:30 ب.ظ

اون قسمت گرایش به فسادش خیلی برام قابل تامل بود.
حالا که میبینم واقعا من هیچ غیرتی ندارم
عجب،من 3 ساله موسیقی گوش میکنم گاهی هر روز گاهی هر چند روز،ولی واقعا اثرشو رو خودم الان دارم میبینم بیش ترم موسیقی راک!!!
البته برخی موسیقیارو دارم که غنا توشون هست ولی منو یاد خدا و امام زمان(عج) و امام حسین(ع)میندازه،نمیدونم چرا
خدا لعنت کنه اینارو،آخرالزمون شده خبر نداریم.
آقا بیاید موسیقی رو ترک کنیم.
نمیشه یهو کنار گذاشت چون این روش رو میدونم جواب نمیده.
بیاید کم تر گوش کنیم و کم کم آهنگامونو حذف کنیم.
به امید ظهور آقا امام زمان(عج)

محمد جمعه 14 آبان‌ماه سال 1395 ساعت 02:41 ب.ظ

واقعا برای همه ی کسانی که با این موضوع موافقند متاسفم.در حدی متاسفم که کم مونده بود برای این همه نادانی و جهل که بین مردم هست گریه کنم.واقعا که.......

بهتره بجای تاسف منطق رو کنی و بعد به حال خودت تاسف بخوری که در جهل مرکبی

بهار چهارشنبه 3 آذر‌ماه سال 1395 ساعت 12:47 ق.ظ

دانشجوی موسیقی هستم .
شعورتون
فهمتون
عقلتون
ذهنتون
درکتون
در حدی نیست بخوام حتی به این دری وری ها جواب بدم

شما هم ادبتون و سوادتون

[ بدون نام ] شنبه 23 بهمن‌ماه سال 1395 ساعت 12:16 ق.ظ

کاش یه خورده سواد موسیقیایی داشتی تا میفهمیدی موسیقی باعث تشدید شهوت و دیوانگی نمیشه و داستان حضرت موسی در رابطه با شرابخواری رو به موسیقی ربط ندی متاسفم برای اهل جنتی مثل تو

سخت در اشتباهی . دلبستگی به لذات و شهوات باعث نابودی انسان میشه.حقیقت علوم عالم و اشیاء تنها و تنها در نزد اهل بیت علیهم السلام و خداوند است و انسان ها سخت در گمراهیند

J.m جمعه 22 اردیبهشت‌ماه سال 1396 ساعت 11:14 ق.ظ

واقعا متاسفم واسه امثالی مثل شما که قدرتی همچون موسیقی و آهنگ رو یه سخره میگیرین و حرامش میکنین موسیقی یه علمه یه قدرته همچون فیزیک همچون ریاضیات همچون پزشکی ولی چون یکی از راه های نابود کردن دروغ هاتونه به زور میخواین حرامش کنین

ساخت بمب اتم هم علمه اما مضر.صرف علمی بودن خوب بودن و مفید بودن ثابت نمیشه.

[ بدون نام ] دوشنبه 2 مرداد‌ماه سال 1396 ساعت 12:53 ب.ظ

سلام در اسلام شادی حرام است

نه نیست . شادی حقیقی و روانی سالم و روحی با نشاط داشتن تنها و تنها در اسلام محقق می شود

[ بدون نام ] دوشنبه 2 مرداد‌ماه سال 1396 ساعت 12:54 ب.ظ

موسیق باعث آرامش روح و روان میشه

م یکشنبه 26 شهریور‌ماه سال 1396 ساعت 12:12 ق.ظ

هرکس مخالفه با بد بودن موسیقی خواهشها به جای تاسف خوردن دلیل رو کنه
نمی خواد متاسف باشه وقتی نمیتونه دلیلش رو بگه
من خودم برخی اوقات دلم خیلی میخواد اهنگ گوش کنم و کاملا میدونم اشتباهه حداقل اینه که به کسایی که شجاعت دارند و خودشون رو معتاد اهنگ نمیکنن نمی گم برات متاسفم

ت دوشنبه 27 آذر‌ماه سال 1396 ساعت 07:49 ب.ظ

فاطیما سه‌شنبه 5 شهریور‌ماه سال 1398 ساعت 09:14 ق.ظ

به نظرم باید از محدوده شرع بالاتر نریم همون قدر که حرام خدارو حلال کردن گناه هست حلال خدارو هم حرام شمردن گناه هست و تجاوز از احکام اسلام. موسیقی هم هم حلال داره و هم حرام از نوع حرامش و غنا باید پرهیز کرد. منتها باید خیلی مواظب بود که این مرز را رعایت کرد.

امیر یکشنبه 31 شهریور‌ماه سال 1398 ساعت 02:39 ق.ظ

با سلام و خسته نباشید . با توجه به توضیحات مفصل شما در مورد حرام بودن هر نوع موسیقی وآوایی که باعث از خود بی خود شدن ذهن و حرکات بدن انسان میشود به این نتیجه رسیدم که تمامی مداحی ها و زنجیر زنی ها در عزاداری های امام حسین (ع) که در آنها از طبل و صدای زنجیر بلند میشود و همه رو از خود بی خود میکنه حرام است همچنین گاهی اوقات قرائت قرآن کریم که باعث از خود بی خود شدن انسان شود حرام است و همچنین روضه خوانی که یک نوع آواز محسوب میشود همچنین حرام است موسیقی که دیگه جای خود دارد اما در انتها باید بگویم که هر چقدر سواد داشته باشید سوادتون بیشتر از آقای حسین محی‌الدین الهی قمشه‌ای نیست ایشون یکی از بزرگترین مفسران قرآن کریم هستند هم خودشون و هم پدرشون و همچنین ایشون یکی از بزرگترین فیلسوفان دنیا هستند که نظیرش بسیار کم هستند و چندین و چند رتبه برجسته دیگه دارند اما در مورد موسیقی برید حرف های ایشون رو گوش کنید تا کمی درکتون در مورد موسیقی بیشتر بشه و اینقدر خدای متعال و بخشنده و مهربان رو شبیه یک موجود خشن و غیر لطیف به بندگان خدا معرفی نکرده باشید خداوند کریم خودش عاشق موسیقی هستند که در صدای پرندگان چنین صوت زیبایی رو قرار دادند که جای انکاری وجود نداره از صدای قناری بگیر تا صدای خروس حتی خداوند با صدای خروس بنده های مومن رو برای نماز صبح صدا میزنه البته این رو کلی گفتم خداوند در قرآن کریم هرگز موسیقی رو حرام نکرده مگر اینکه محل عمل زنا و مشروب خواری در آنجا فراهم بشه که در احادیث هم منظور به همین بوده که مبادا محیط فساد فراهم بشه و اتفاقاتی بیافته که برای خود اون افراد پشیمانی به بار بیاره اما اینکه عده ای توسط موسیقی تحریک شوند و از خود بی خود شوند به راحتی در عزاداری های امام حسین (ع) و مداحی ها هم دیده میشود برای آن چه حدیثی دارید ؟ امیدوارم حق بنده در درج پیامم و جواب سوالم داده بشه

ℳⓐɦცⓞⓞცⓔɦ جمعه 20 دی‌ماه سال 1398 ساعت 11:04 ب.ظ

مفیدبود

آ پنج‌شنبه 10 مهر‌ماه سال 1399 ساعت 11:33 ب.ظ

واقعا متاسفم .نه برای خودم بلکه برای افرادی که احادیث رو تحریف میکنن . آقا به خدا قسم ، موسیقی باعث رسیدن به خدا میشه . اون طرب هست که ما رو از خدا دور میکنه که توی عروسی ها و کنسرت ها میبینم . موسیقی های حامد همایون و بهنام بانی حرام هستن نه پایور و مشکاتیان . فقط لازم هست کمی فکر کنیم

sanaaa چهارشنبه 23 مهر‌ماه سال 1399 ساعت 02:14 ب.ظ

با از خود بیخود شدن توسط موسیقی موافقم اما با اینکه همه ی موسیقی ها حرامن مخالف چون بعضی آهنگا انقدر ریتم های آروم و دلپذیر دارند(مثل آهنگایی که مناسب مدیتیشن و ریلکسیشنن ) که آدم آروم میشه و حتی خوابش میگیره!

افسرده جمعه 28 مرداد‌ماه سال 1401 ساعت 12:52 ق.ظ http://Mohammad

,یکی مثل من که افسردمو فقط با موسیقی آروم میشم چیکار کنم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد