صالحی: خودکفایی ایران در تولید کیک زرد هسته‌ ای

رئیس سازمان انرژی اتمی با اعلام ارسال نخستین محموله کیک زرد تولید شده در بندرعباس به سایت هسته‌ای اصفهان ؛ از خودکفایی ایران در تولید کیک زرد هسته‌ ای خبر داد .  
 

صالحی ، در نشست خبری در سایت هسته ‌ای اصفهان ، گفت : با ارسال محموله کیک زرد تولید شده در مجتمع گچین بندرعباس به سایت هسته‌ای اصفهان ، گامی دیگر در تامین نیازهای اساسی صنعت هسته‌ ای با قدرت برداشته شد . 

وی با ابراز خرسندی از دستیابی ایران به توان تولید کیک زرد ، گفت : این محموله به طور مستمر از بندرعباس به سایت اصفهان منتقل می شود .

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود : این دستاورد بزرگ ، در حقیقت قسمت نویدبخش حرکت مستمر و بی ‌وقفه تلاشگران و متخصصان این فناوری عظیم در مسیر تکمیل برنامه جامع اکتشاف ، استخراج و تامین مواد مورد نیاز تاسیسات هسته ای کشور است .

صالحی همچنین از آغاز بهره برداری از معدن اورانیوم ساغند یزد ، در آینده نزدیک خبر داد و افزود : فعالیت ‌ها مضاعف شده و روند ساخت تاسیسات کیک زرد اردکان هم شتاب گرفته است .

وی افزود : اکتشاف و استخراج ، با شتاب فراوان در چند سال صورت می‌گیرد و می‌ خواهیم از نظر تامین اورانیوم در فاصله 5  سال به جایی برسیم که بتوانیم با اطمینان بگوییم مجموع سوخت مورد نیاز را در داخل تولید می‌ کنیم .

رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین با اشاره به ترور دکتر شهریاری ، از دانشمندان هسته ‌ای کشورمان گفت : به بدخواهان و جنایتکاران و مجرمان بین ‌المللی اعلام می ‌کنیم که ما ایستاده‌ایم ؛ مقاومت درس نخست  انقلاب ماست و یقین بدانید شما را از این حرکات اهریمنی ، مایوس خواهیم کرد . 

صالحی با بیان اینکه ما ملتی نیستیم که مایوس شویم ، شهید کردن عالمان و فرهیختگان ایران را در حرکت شتابان هسته ‌ای کشورمان بی تاثیر توصیف کرد .

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ، با انتقاد از آژانس بین المللی انرژی اتمی به علت انعکاس اطلاعات محرمانه مربوط به فعالیت های هسته ای صلح آمیز ایران ، گفت : متاسفانه یکی از مشکلات و گلایه های ما از آژانس بین المللی انرژی اتمی این است که اطلاعاتی را که انعکاس آن در گزارش ها ضروری نیست و باید در آژانس محرمانه بماند ، منعکس می کند .

صالحی بر همین اساس ، از ارائه اطلاعات تکمیلی درباره محموله کیک زرد انتقالی به سایت اصفهان خودداری کرد و گفت : اکنون به ارائه اطلاعات درباره داشته های خود از منابع اورانیوم ورود نمی کنیم و حتی وزن این محموله و محموله های آینده را اعلام نمی کنیم.

وی با ابراز امیدواری به اینکه طبق پادمان ، حسابرسی اورانیوم را انجام دهند ، گفت : به هیچ عنوان نخواهیم پذیرفت میزان توناژ مواد اولیه و مواد مورد نظر ما را اعلام کنند . 


رئیس سازمان انرژی اتمی ، همچنین درباره توانایی کشورمان در تامین نیاز سایت هسته ای اصفهان گفت : نباید اکنون انتظار داشته باشیم همه مواد مورد نیاز سایت یو سی اف اصفهان را خودمان تامین کنیم ، اما بخش قابل توجهی از آن را از طریق بندرعباس تامین می کنیم .

صالحی با بیان اینکه با محموله ای که به سایت یو سی اف اصفهان آمده است ، امیدواریم در آینده ای نه چندان دور ، فعالیت خود را آغاز کند ، گفت : اکنون مشغول بهینه سازی و اتوماسیون دستگاه های یو سی اف اصفهان هستیم .

وی همچنین از پیوستن نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه برق کشور در اواخر دی امسال خبر داد و گفت : جشن این نیروگاه هسته ‌ای را بهمن امسال به صورت رسمی برگزار خواهیم کرد .

رئیس سازمان انرژی اتمی ، همچنین با اشاره به گزارش ‌های آژانس بین ‌المللی انرژی اتمی درباره فعالیت ‌های هسته ‌ای ایران گفت : تاسیسات نطنز به خوبی کار می کند و حتی در گزارش آژانس توناژ اورانیوم غنی شده در ایران و تعداد سانتریفیوژها نیز اعلام شده است .

صالحی ، ادعای منابع غربی را در خصوص کند شدن فعالیت‌ های هسته ‌ای ایران رد کرد و گفت : امروز شاهد هستید که سوخت نیروگاه بوشهر به طور کامل انتقال یافته و درپوش نیروگاه گذاشته شده است .

وی آگاه کردن آژانس را تا پیش از ورود اورانیوم به سایت هسته ‌ای اصفهان ضروری ندانست و گفت : حال که اورانیوم کیک زرد نخستین بار وارد سایت اصفهان شده است ، به آژانس اعلام می کنیم تا تحت نظارت قرار گیرد .

رئیس سازمان انرژی اتمی ، ایده مبادله اورانیوم غنی‌ شده 20 درصد ایران با سوخت مورد نیاز رآکتور تهران را غیر منطقی توصیف کرد و گفت : آنها چنین موضوعی را در قالب پیشنهاد رسمی مطرح نکرده‌ اند و مذاکرات در این باره ادامه دارد .

صالحی ، همچنین پیشرفت های هسته ای کشورمان را مایه یاس کشورهای غربی بیان کرد و گفت : غربی ها دل به این بسته بودند که ما ممکن است در تامین مواد اولیه گرفتار شویم ، ولی انتقال نخستین محموله کیک زرد به سایت هسته ای اصفهان ، نمونه ای از موفقیت ایران است .

وی با اشاره به توجه ویژه رئیس جمهور به موضوع تامین مواد اولیه هسته ای گفت : مواد اولیه ، تضمین ‌کننده و اطمینان ‌بخش برای تامین مستمر سوخت هسته ای نیروگاه هایمان است که ما امروز شاهد این نخستین گام هستیم .

رئیس سازمان انرژی اتمی ، درباره جوسازی ها و اقدامات رسانه ای غرب در خصوص فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران گفت : طرف مقابل و آنها که دارای اطلاعات هستند ، می دانند ، اما در افکار عمومی به گونه ای وانمود می کنند که گویی در ایران در زمینه هایی مشکلاتی وجود دارد .

صالحی افزود : قبلا گفته بودند ، ایران نمی تواند اورانیوم را در حد 20 درصد غنی سازی کند ، اما ما اکنون 35 کیلو اورانیوم 20 درصد تولید کرده ایم .

وی با بیان اینکه غربی ها قبلا گفته بودند ایران نمی تواند صفحه سوخت تولید کند ، تاکید کرد : ما ابتدا یک صفحه سوخت مجازی نشان دادیم و اکنون  تلاشی که صورت می گیرد امیدواریم در شهریور آینده بتوانیم نخستین مجتمع سوخت تولید شده در سایت اصفهان را به رآکتور تهران وارد کنیم .

رئیس سازمان انرژی اتمی این موفقیت ها و همچنین توانمندی ایران را در اکتشاف ، استخراج و تبدیل مواد اولیه هسته ای به کیک زرد ، بر حضور قدرتمند کشورمان در روند مذاکرات آینده موثر توصیف کرد .

صالحی درباره طرح ایجاد بانک بین المللی سوخت هم ، گفت : ایران آمادگی ارائه خدمات در آن بانک را دارد .

وی با بیان اینکه تلاش کردیم سیکل سوخت را در داخل کشور تکمیل و نیازها را تامین کنیم ، افزود : در صورت تضمین تامین سوخت مطمئن و مستمر برای نیروگاه های هسته ای ، با پیشنهاد بانک سوخت مخالفتی نداریم .

رئیس سازمان انرژی اتمی ، با اشاره به اعلام آمادگی روس ها ، آمریکایی ها و آژانس برای ایجاد بانک سوخت هسته ای ، گفت : این بانک برای کشورهایی است که توانایی تولید سوخت را ندارند اما ایران توان  تولید سوخت را دارد.

به گفته صالحی ، شرایطی در این طرح ارائه شده که ممکن است سوخت مورد نیاز تامین نشود .

وی تصریح کرد : بانک سوخت با چارچوبی که جنبش عدم تعهد ایجاد کرده است ، اگر تضمین کننده تامین سوخت مطمئن و مستمر نیروگاه های کشور باشد ، با آن مخالفتی نداریم ؛ نه اینکه بهانه سیاسی بیاورند و سوخت را نرسانند .

رئیس سازمان انرژی اتمی ، درباره احتمال تولید سوخت در خارج از کشور گفت : زمانی که کنسرسیوم تشکیل شود ، نیازی نیست همه سوخت مورد نیاز صنایع هسته ای در داخل ایران تولید شود ، بلکه بخشی از آن نیز در روسیه تولید خواهد شد .

صالحی ، پیشنهاد تولید سوخت تحت لیسانس روسیه و با استفاده از امکانات مشترک را پیشنهادی منطقی و اصولی عنوان کرد که ایران در صورت موافقت طرفین با اجرایی شدن آن ، توانایی تولید سوخت مورد نیاز نیروگاه بوشهر را خواهد داشت .

سیره علامه طباطبایی در زیارت امام رضا (علیه السلام)

در این مقاله سیره ولایی علامه طباطبایی (ره) صاحب تفسیر المیزان در رابطه با حضرت رضا (علیه السلام) را ذکر می کنیم.

علامه طباطبایی می فرمودند: «همه امامان علیهم السلام لطف دارند، اما لطف حضرت رضا علیه السلام محسوس است.» و در نقلی دیگر، بیان می کردند: «همه امامان معصوم علیهم السلام رئوف هستند، اما رأفت حضرت امام رضا علیه السلام ظاهر است.»

و نیز می فرمودند: «انسان هنگامی که وارد حرم رضوی علیه السلام می شود، مشاهده می کند که از در و دیوار حرم آن امام رأفت می بارد.»

ایشان هر ساله به مشهد مشرف می شد حتی در پنج شش ماه آخر عمر با همه کسالتی که داشت به مشهد مشرف شد. یکی از بستگان نزدیک ایشان می گفت:

«با آغوش باز با آن کهولت سن و کسالت، جمعیت را می شکافت و با علاقه ضریح را می بوسید و توسل می جست که گاهی به زحمت او را از ضریح جدا می کردیم ... .»

ایشان می گفت: «من به حال این مردم که این طور عاشقانه ضریح را می بوسند، غبطه می خورم ... .»

فرزند ایشان نقل می کردند: در سال آخر حیاتشان به دلیل کسالتی که داشتند و بنا به تأکید و توصیه پزشکِ مخصوص نمی خواستیم که ایشان به مشهد مقدس بروند. ولی ایشان اصرار داشتند و رفتند.

پس از مراجعت از مشهد، به ایشان گفتم سرانجام به مشهد رفتید، فرمود: «پسرم جز مشهد کجاست که آدم بتواند دردهایش را بگوید و درمانش را بگیرد؟»

علامه طباطبایی وقتی به مشهد، مشرف می شد، از وی تقاضا می کردند که در خارج از مشهد چون طُرقبه و ... به دلیل اعتدال هوا، سکونت داشته باشند و گهگاهی برای زیارت مشرف گردد. ایشان ابداً قبول نمی کرد و می فرمود: «ما از پناه امام هشتم به جای دیگری نمی رویم.»

یکی از شاگردان علامه طباطبایی می گوید: «... هیچ به خاطر ندارم که از اسم هر یک از ائمه علیهم السلام بدون ادای احترام گذشته باشند. در مشهد که همه ساله مشرف می شدند و تابستان را در آنجا می ماندند وقتی وارد صحن حضرت رضا علیه السلام می شدند، بارها که در خدمتشان بودم و می دیدم که دست های مرتعش را روی آستانه در می گذاشتند و با بدن لرزان از جان و دل آستانه در را می بوسیدند، گاهی از محضرشان التماس دعا درخواست می شد می گفتند: «بروید از حضرت بگیرید؛ ما اینجا کاره ای نیستیم؛ همه چیز آنجاست! »

علامه طباطبایی

زمانی نویسنده مشهوری بوسیدن ضریح امامان علیهم السلام و این قبیل احترام نهادن ها را تشنیع می کرد. وقتی سخن او را به مرحوم علامه در حرم رضوی علیه السلام عرض کردند، ایشان فرمود: «اگر منع مردم نبود، من از دم مسجد گوهرشاد تا ضریح، زمین را می بوسیدم.»

و روزی در صحن حرم امام رضا علیه السلام شخصی به علامه [که اصلاً اذن نمی داد کسی دست ایشان را ببوسد] عرض کرد: «از راه دور آمده ام و می خواهم دست شما را ببوسم.» علامه فرمود: «زمین صحن را ببوس که از سر من هم بهتر است! »

یک بار علامه می خواستند به روضه رضوی علیه السلام مشرف شوند. به ایشان عرض شد: « آقا! حرم شلوغ است؛ وقت دیگری بروید! » فرمودند: «خوب، من هم یکی از شلوغ ها! » و رفتند. مردم هم که ایشان را نمی شناختند تا راهی برایشان بگشایند و در نتیجه، هر چه سعی کردند دستشان را به ضریح مبارک برسانند، نشد و مردم ایشان را به عقب هل دادند. وقتی بازگشتند، اطرافیان پرسیدند: «چطور بود؟» فرمودند: «خیلی خوب بود! خیلی لذت بردم! »

حجت الاسلام معزّی نقل می کند که یک بار در ایام طلبگی به مشهد رفته بودم و در صحن های حرم رضوی علیه السلام قدم می زدم و به بارگاه امام می نگریستم اما داخل رواق ها و روضه نمی رفتم. ناگهان دست مهربانی بر روی شانه هایم قرار گرفت و با لحنی آرام فرمود:

«حاج شیخ حسن! چرا وارد نمی شوی؟! » نگاه کردم و دیدم علامه طباطبائی است. عرض کردم: خجالت می کشم با این آشفتگی روحی بر امام رضا علیه السلام وارد شوم. من آلوده کجا و حرم پاک ایشان کجا! آنگاه مرحوم علامه فرمود:

«طبیب برای چه مطب باز می کند؟ برای این که بیماران به وی مراجعه کنند و با نسخه او تندرستی خود را بیابند. این جا هم دارالشفای آل محمد ـ علیهم السلام ـ است. داخل شو که امام رضا علیه السلام طبیب الأطباء است.»

معرفی سامانه تاکتیکال دفاع هوایی جدید ایران

سالها بود پیرامون موضوع درخواست رسمی وزارت دفاع ج.ا.ا ایران از روسیه مبنی بر خرید سامانه موشکی اس ۳۰۰ بحث های ضدونقیض فراوانی در رسانه های جمعی ، محافل سیاسی و نظامی مطرح می گشت. بارها و بارها مقامات نظامی ج.ا.ا خواستار تحویل این نوع از سیستم های موشکی ضد اهداف هوایی از سوی روس ها شده که هر بار با پاسخ های تعریف نشده ای از سوی آنها مواجه گشتند.روس‏ها همچنین درباره نیروگاه بوشهر هم بارها اقدام به تعویق فنی نموده و از ادامه انجام تعهدات خود سرباز زدند . اما با نگاهی به گذشته و تاریخ سیاسی ایران خواهیم دید که این روند همواره نسبت به کشور ما دنبال می شده است و اکنون هم مانند گذشته! دشمنان همان دشمنانند.ادامه…

 و لی با این تفاوت که اکنون اگر اهمال کاری از طرف آنها صورت گیرد توان ما به اندازه ایست که نیازهای خود را در سطوح مختلف برطرف نماییم. اما در اینجا توجه شما را به گفته های نا معقول یکی از مقامات ارشد ارتش روسیه در مصاحبه ای سیاسی جلب می کنیم که عنوان کرده بود ، که ایرانی‌ها هنوز هم از سیستم‌های دفاعی فرسوده زمان شاه استفاده می‌کنندوبه لحاظ فنی، ایران بسیار عقب مانده است و نمی‌توانند موشک های اس-۳۰۰ و یا مشابه آن را تولید کنند !!.»؛ اینها سخنان کارشناسان روسیست که درصدد تخطئه توان دفاعی ایران برآمده‌اند. واین درحالیست که خود آنان و غرب حداقل به توان تولید صنعتی و تکنولوژی در ایران حداقل در مقیاس نظامی اعتراف کرده اند اخیرا نیز در پاسخ به این اظهارات مشابه ، “علاء الدین بروجردی” رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ایران قبلا هشدار داده بود که در صورت اینکه روسها به تعهدان خود در خصوص تحویل سیستم های موشکی “اس-۳۰۰″ به ایران عمل نکنند، ایران بدون تردید اقدام به ساخت این سیستم های در داخل خواهد کرد. و ما نه تنها خواهیم توانست پیشرفته تر از آن بسازیم بلکه به عالم نشان خواهیم داد عیار غیرت ایرانی با این گفته ها سازگاری ندارد.

با این حال به سبب عدم تحویل و اتلاف وقت از سوی روسها با وجود انعقاد قرارداد تیمابین ، باعث گشت ،متخصصین و مهندسین وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ، با اتکا به قدرت طراحی داخلی، اقدام به طراحی و ساخت یک نوع جدید از سری سامانه های موشکی ضد هوایی نمود که مشابه سیستم موشکی اس ۳۰۰ روسیست نمایند ، که این اقدام مهم وزارت دفاع از لحاظ سیاسی امنیتی،۳ نکته را یادآور می گردد : ۱ – اولا جمهوری اسلامی ایران دارای پتانسیل طراحی و تولید صنعتی بالایی از تکنولوژی ساخت تسلیحات نظامی از نوع استراتژیک و تاثیر گذار در موازنه قدرت بوده و اینکه دیگر نمی شود با این کشور اقدام به بازی سیاسی نمود ۲- دوما هر گونه عدم همکاری تکنولوژیک از سوی کشورهای صاحب قدرت با جمهوری اسلامی ایران منجر به خودکفایی کشور در زمینه های تولید خواهد شد ۳- و سوما جمهوری اسلامی ایران، اکنون وارد مسیری شده است که حداکثر تا کمتر از یک دهه آینده کنترل سیاسی امنیتی منطقه را بر عهده خواهد گرفت .

به هر حال تولید این سامانه موشکی حدودا ۳ سال به طول انجامید ، که سرانجام در رمراسم رژه یگانهای گوناگون ارتش جمهوری اسلامی ایران در جوار حرم امام خمینی (ره) به نمایش در آمده و موجب تعجب فراوان مقامات روسی ، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی گشت.

سامانه تاکتیکال دفاع هوایی ، یک سیستم دفاع هوایی با توان کار مناسب و در هر نوع شرایط آب وهوایی قابل عملیاتی می باشد .به گفته وزیر دفاع تمام جزئیات سامانه در داخل تولید شده که دارای سه رادار و موشک بومی با برد بالای ۴۰ کیلومتر و ارتفاع ۲۰ کیلومتر با قدرت مانور بسیار بالا و کاملا بومی تمی باشد. این سامانه توانایی حمله به هواپیمای شکاری و موشکهای متوسط یرد را دارا می باشد . هر کدام از لانچرها ی این سامانه موشکی ،قابلیت شلیک ۴ فروند موشک را دارا بوده و خطای هدفگیری آن به دلبل هدایت هوشمند و کنترل تلوزیونی نزدیک به صفر می باشداست. همچنین در این سامانه امکان رهگیری موشکهای زمین به زمین نیز میسر می باشد ، اما ماموریت اصلی آن ، رهگیری و انهدام جنگنده های مهاجم تعریف شده است.

لازم به ذکر است که از لحاظ درجه بندی سطوح قدرت نظامی ،در اختیار داشتن سلاح های استراتژیکی همچون این سامانه دفاع هوایی، به راحتی توازن ژئوپلتیکی ایران را حداقل در مقیاس منطقه خاور میانه را تغییر خواهد داد . منظور از سلاح استراتژیک در جغرافیای سیاسی ، سلاحیست که دارای توان تاثیر گذاری در سطح بین المللی باشد .

این سیستم ضد هوایی به همراه سیستم های دفاع موشکی ، تحت عناوین ، او پی ۱- هاگ- استرالا۳ -موشک انداز سهند ۲- موشک انداز میثاق ، توپ ضد هوایی سماوات -سیستم موشکی تورام ۱ ، موشکهای ضد هوایی و میان برد شاهین – سیستم موشکی راپیر – موشکهای اس ۲۰۰ ، اس ۲۵۰ های بومی سازی شده ، موشکهای ان.۳۰ ، موشک ضد هوایی صیاد و… ، قدرت دفاعی ورزمی مناسبی را در اختیار کشور قرار داده است ، به طوریکه به گفته کارشناسان نظامی . اکنون سازمان رزم پدافندی ایران ، یکی از به روز ترین و دقیق ترین سیستم های دفاع هوایی جهان محسوب می گردد.