ماهواره مصباح 2 و ماهواره بر سیمرغ

کارکردهای ماهواره مصباح 2 و ماهواره بر سیمرغ







    گروه سیاسی ـ یکی از ماهواره هایی که دیروز به دست رئیس جمهوری رونمایی شد مصباح 2 و ماهواره بر سیمرغ بود که نزد کارشناسان فضایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
    ماهواره مصباح 2 به همت متخصصان پژوهشگاه تحقیقات فضایی ساخته شده که یک ماهواره مخابراتی مدار پائین است که برای کاربردهای ارتباطی و ذخیره، ارسال و دریافت پیام مورد استفاده قرار می گیرد. این ماهواره به صورت محدود در حوزه مخابراتی ماموریت های خود را اجرایی می کند.
    
    
    
    هدف از توسعه پروژه مصباح 2 در سه محور اساسی تعریف شده است:
    1ـ کسب دانش فنی طراحی، تحلیل، ساخت و آزمایش ماهواره به صورت بومی
    2ـ دستیابی به فضا از طریق طراحی و پرتاب یک ماهواره نزدیک به زمین به منظور جمع آوری، بازیابی و پردازش، ضبط و ارسال مجدد داده ها
    3ـ ایجاد یک شبکه ارتباطی ماهواره ای برای ارتباط با کاربران در مناطق دورافتاده ایران یا دیگر نواحی جغرافیایی دنیا
    ذخیره و بازیابی اطلاعات،جمع آوری و پخش داده روی مناطق وسیع و پراکنده،خواندن از راه دور و ناوبری از جمله ماموریت های این ماهواره است.
    جرم این ماهواره 70کیلوگرم است و ابعاد آن 70 * 50 * 50 سانتیمتر می باشد. طول عمر این ماهواره 3 سال است. همچنین نوع مدار ماهواره خورشید آهنگ، ارتفاع مدار آن 15 ± 700 کیلومتر و زاویه میل 1/0 ± 2/98 درجه است.
    
    
    ● محموله ماهواره
    محموله مخابراتی ماهواره مصباح 2 در باند UHF کار می کند و مشخصات زیر را برای آن می توان برشمرد:
    - 400/025MHz: Uplink تا 399/995
    - 400/6MHz: Downlink تا 400/5
    - Bitrate: حداکثر 9600bps
    - توان ارسالی فرستنده: قابل انتخاب 5 و 10 وات
    - دقت نشانه روی آنتن: کمتر از 15 درجه
    خدمات قابل ارائه توسط ماهواره مصباح2
    خدماتی که متناسب با نیاز کاربران می توان از طریق ماهواره مصباح2 ارائه نمود به شرح زیر است:
    - سرویس کاربران ثابت (Fixed User Terminal)
    - سرویس جمع آوری داده(Data Collection)
    
    
    ● ویژگی های ماهواره بر سیمرغ
    موتور ماهواره بر سیمرغ از دیگر دستاوردهای پژوهشگران کشور است که با دستیابی به این فناوری از این پس کارخانجات ساخت موتور ماهواره برها قادر خواهند بود که موتورهای مورد نیاز حامل ماهواره را تولید کنند. این قابلیت، مرحله نوینی برای طراحی ماهواره برای آینده است.
    ساخت موشک ماهواره بر سیمرغ بعد از پرتاب موفق ماهواره بر سفیر در برنامه کاری سازمان صنایع هوافضا قرار گرفت.
    با عنایت به خواست و تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت برخورد جهادی در کسب علوم و فناوری های جدید و قطع تمام وابستگی ها، این کار حاصل تلاش بی وقفه و شبانه روزی دانشمندان و متخصصان جوان کشورمان به منظور اجرای برنامه های فضایی کشور و قطع وابستگی به کشورهای صاحب فناوری فضایی می باشد.ماهواره بر «سیمرغ» موشکی دومرحله ای با سوخت مایع بود که ماموریت اولیه آن قرار دادن ماهواره «طلوع» به جرم حداقل 100کیلوگرم در مداری با ارتفاع حضیض 500 کیلومتر و زاویه میل مداری 55 درجه را داشته و همچنین قادر به تزریق ماهواره هایی با جرمی در حدود 800 کیلوگرم در مدارات نزدیک به زمین یا LEO می باشد.ارتفاع این ماهواره بر حدود 26 متر و قطری در حدود 5/2 متر می باشد. وزن این موشک در لحظه استارت به حدود 100 تن خواهد رسید.ماهواره بر سیمرغ با استفاده از نسل جدید و پیشرفته موتورهای سوخت مایع قادر خواهد بود به سرعتی برابر 7500 متر بر ثانیه جهت تزریق ماهواره در مدار 500 کیلومتری دست یابد.
    در مرحله نخست این ماهواره بر از موتور 128 تن به همراه یک موتور کنترلی 15 تن استفاده می شود که در مجموع تراست این مرحله به 143 تن خواهد رسید.این موتور می تواند در ماهواره برهایی با قدرت زیادتر نیز در آینده مورد استفاده قرار گیرد
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد